Therapie in Barendrecht

Je verhaal is de kern van de eerste fase van de behandeling en veel meer dan alleen je klacht. Je verhaal geeft context aan je klacht, laat je klacht zien in de tijd van leven en geeft ook al inzicht in hoe je in het verleden met je klacht omging.

Onze gesprekken geven inzicht in de klacht en in jou. En je zult merken dat door het zo aan mij te vertellen je ook zelf veel over jezelf te weten komt.

Van klacht en kracht

Naast je klacht besteed ik aandacht aan andere aspecten uit je leven. Ik zal soms doorvragen op onderwerpen die me in relatie tot je klacht interesseren en belangrijk lijken. In de veilige omgeving van onze gesprekken merk je dat je echt alles kunt vertellen. Ook die zaken die je moeilijk kunt verwoorden, of die moeilijk zijn om uit te spreken.

Je klacht is één deel van de behandeling, de aanleiding en het geeft ons een doel. Maar daarna is het eigenlijk niet meer relevant, want om je klacht te behandelen hebben we jou heel hard nodig. Alles dat niet je klacht is. Alles waarmee jij de veranderingen kunt maken die nodig zijn.

Licht maar niet luchtig

We maken het in de behandeling niet moeilijker of zwaarder dan het is. Ik ondersteun je, geef je perspectief en help je in de weg die je te gaan hebt. Het werk dat we verzetten is concreet, zonder de zaken ingewikkelder te maken dan ze zijn. Ik werk betrokken, duidelijk, snel en met aandacht. In de regel ben je na ongeveer 8 behandelingen waar je wezen wilt.

Therapie Barendrecht is betrokken en persoonlijk

De behandeling is er op gericht dat je het allemaal snel weer zelf kunt, vanuit jezelf en met de mensen om je heen. Ik houd wel graag vinger aan de pols, dus meestal maken we na een aantal maanden opnieuw een afspraak. Dat doe ik vanuit beroepsmatige plicht, maar ook omdat je mij aan het hart gaat. De meeste cliënten voelen zich snel vertrouwd en veilig bij mij. Je kunt je verhaal doen en voelt je serieus genomen- eindelijk iemand die echt luistert. Ik hou niet van moeilijke woorden. Daarnaast ben ik geduldig en oordeel niet snel.

Veel voorkomende klachten

Wat we voor jou kunnen doen…

Voor vrijblijvend advies en een antwoord op jouw vragen kun je ons bereiken op 085 – 40 14 720. Al onze secretariaat medewerkers zijn psychologisch opgeleid, zodat je inhoudelijk goed geadviseerd kan worden. Daarbij wordt in overleg bepaald welke therapeut het best bij je past. Na het maken van een keuze kan er een afspraak ingepland worden, zonder wachtlijst!