Relatietherapie in Barendrecht

Elke relatie heeft zijn lastige momenten en geen enkele relatie gaat alleen maar over rozen. Er zijn altijd hoogte- en dieptepunten. Maar deze keer blijven jullie er in hangen. Jullie maken constant ruzie of vermijden bepaalde situaties.

Het is voor veel stellen een ongemakkelijk idee: praten met een relatietherapeut. Je vraagt je af wat zo’n therapeut nou kan doen wat jullie zelf niet kunnen. En daarbij, het is wel heel intiem allemaal wat jullie te bespreken hebben.

Echte hulp – Relatietherapie Barendrecht

Toch is het zo dat relatietherapie enorme verbeteringen kan voortbrengen. Ten eerste omdat er een neutrale partij bijkomt die jullie weer in gesprek kan brengen. Het grote voordeel daarvan is dat een therapeut in staat is te zorgen dat zulke gesprekken niet eindigen in discussies over wie wanneer gelijk had over dit of dat, maar er juist voor zorgt dat de gesprekken tot de kern gaan. Zodat jullie de dingen bespreken die er echt toe doen, de dingen die uiteindelijk het verschil maken tussen uit elkaar gaan of gelukkig samen blijven.

Ten tweede is een relatietherapeut in staat om uit te zoomen. Dat wil zeggen, jullie relatie objectief van een afstand te bekijken. Daardoor kan een therapeut jullie wijzen op de ingesleten patronen die jullie, waarschijnlijk ongemerkt, ontzettend in de weg zitten.

Jullie moeten wel willen

Jullie moeten het wel allebei willen. Het klinkt logisch, maar het is ontzettend belangrijk dat jullie je dat goed beseffen. Net als bij elke therapie gaan jullie het werk doen. Dat moeten jullie wel willen. Nu kan het dat gaandeweg de therapie één van jullie (of jullie samen) tot de conclusie komt dat er geen weg meer is voor jullie samen. De relatietherapeut kan jullie helpen op een respectvolle manier de relatie te beëindigen. Zeker als jullie kinderen hebben is het belangrijk om ook het afronden van jullie relatie met zorg en aandacht te doen.

Onverwacht

Na al die jaren zou je denken dat jullie elkaar door en door kennen. En dat is waarschijnlijk in veel opzichten ook zo. Toch kunnen er in relatietherapie zaken boven water komen over jezelf en de ander waar jullie allebei van kunnen schrikken. Wat dat betreft is relatietherapie echt een herontdekking van jezelf, de ander én jullie samen.

Neem contact op

Voor vrijblijvend advies en een antwoord op jouw vragen kun je ons bereiken op 085 – 40 14 720. Al onze secretariaat medewerkers zijn psychologisch opgeleid, zodat je inhoudelijk goed geadviseerd kan worden. Daarbij wordt in overleg bepaald welke therapeut het best bij je past. Na het maken van een keuze kan er een afspraak ingepland worden, zonder wachtlijst!