Is er ‘een klik’?

Er is onderzoek dat zegt dat een succesvolle behandeling voor maar liefst 70% afhangt van het contact tussen de psycholoog en de cliënt. Niet de methode, niet de kennis en ervaring van de psycholoog, maar de wijze waarop de psycholoog contact met je weet te maken.

Hier wordt veel aandacht aan besteed. De behandeling moet niet alleen bij je klacht passen, maar ook bij jou. Een psycholoog kan zich goed in jouw leefwereld verplaatsen en oordeelt nooit. Bij jouw zoektocht naar de voor jou beste psycholoog doe je er goed aan ook een indruk van de persoon te krijgen.

De meeste psychologen hebben een goed profiel van zichzelf op hun website, het is belangrijk die te lezen. En onthoud: je zit niet aan een psycholoog vast, het eerste gesprek is er om je verhaal te doen en om te kijken of de psycholoog wel bij je past.

Meer informatie over psychologen in Barendrecht

Voor vrijblijvend advies en een antwoord op jouw vragen kun je ons bereiken op 085 – 40 14 720. Al onze secretariaatmedewerkers zijn psychologisch opgeleid, zodat je inhoudelijk goed geadviseerd kan worden. Daarbij wordt in overleg bepaald welke therapeut het best bij je past. Na het maken van een keuze kan er een afspraak ingepland worden, zonder wachtlijst!